Traditiegetrouw reiken ze op de beurzen AgroTechniek Holland (ATH) en GroenTechniek Holland (GTH) elke editie innovatieprijzen uit. Voor ATH reiken ze de Bronzen Sikkel uit en voor GTH het Gouden Klavertje Vier. De vakjury beoordeelt in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn. Voor deze editie van de vakbeurs leverde dit tien nominaties op, waarvan de meest opvallende op eerste beursdag 14 september het Gouden Klavertje Vier wint.

“De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en bieden vaak oplossingen voor actuele problematiek, waardoor ze om uiteenlopende redenen interessant zijn voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties en duurzame oplossingen op gebied van elektrische aandrijving, en weinig op het gebied van maaitechniek. De innovaties tonen wel aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

Milati Grass Machines is genomineerd voor maar liefst 3 Gouden Klavertjes Vier. De nominaties stellen wij graag aan jullie voor.

De Violette

De Violette van de Firma Natuition is een innovatie op het gebied van autonoom en mechanisch onkruidbestrijding voor de sportvelden. De Violette lokaliseert via de camera het onkruid met een penwortel en verwijdert het nauwkeurig op een mechanische manier op een innovatieve wijze.

De Rovimo

De RoviMo is een computergestuurde, autonome multifunctionele werktuigdrager, die verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies kan uitvoeren.

De Swozi

SWOZI is een sporttechnologiebedrijf met een uitgebreide achtergrond in machineautomatisering. Zij ontwerpen, ontwikkelen en produceren het meest veelzijdige belijningssysteem en toepassingen voor sportvelden in de branche, gebaseerd op de allernieuwste GPS- en robottechnologie om de werking op grasvelden te vereenvoudigen en tegelijkertijd aan de sportcode te voldoen met 100% nauwkeurigheid.

Kom deze machines bij ons bekijken op GroenTechniek Holland, standnummer 9.27.