Milati heeft vier soorten robots in het assortiment. De verschillende exemplaren zijn ontwikkeld om gras te maaien of te belijnen, om het onkruid te verwijderen of als werktuigdrager voor multifunctionele doeleinden. Zo hebben we de Violette autonome GPS-gestuurde onkruidverwijderaar, het mobiele weerstation Greengo, de belijningsmachine Turf Tank One, de robotmaaiers van Ambrogio en de Ronovatec. Die laatste machine is voor meerdere klussen inzetbaar, vanwege de multifunctionele werktuigdrager.

Omdat we willen innoveren, breiden we ons robotassortiment voor grasverzorging regelmatig uit. We houden daarbij rekening met de vraag naar efficiënter en milieuvriendelijker werken. Bovendien zijn de robots, die bij ons zowel te koop als te huur zijn, kostenbesparend. Zeker ook mooi meegenomen als we kijken naar het afnemend aantal vrijwilligers voor sportclubs en dergelijke. Milati is exclusief importeur van deze robots in Nederland of zelfs de Benelux. Veel gemeenten, (sport)verenigingen en aannemers hebben we al blij kunnen maken met onze machines en bijbehorende producten.

Hieronder lichten we onze robots een voor een uit. Bekijk hier ons volledige robotassortiment. Vraag bij interesse vrijblijvend een demonstratie of offerte aan.

Violette
Deze GPS-gestuurde onkruidverwijderaar lokaliseert onkruid en verwijderd het nauwkeurig op een mechanische manier. Doordat de machine het onkruid volledig van wortel tot blad verwijderd, zal het terugkomen van het onkruid langer duren. De software van de Violette kan de bladeren van het onkruid in dicht gras identificeren. Zo heeft haar extractiekop een nauwkeurigheid van 1 cm2 en ontworteld het onkruid binnen een diameter van 40 cm. Kortom: het uiteindelijke doel is om de wortel van het onkruid te verwijderen. Lees hier meer over de Violette.

Turf Tank One
Dit is ‘s werelds eerste autonome belijningsrobot die via GPS efficiënt en effectief een veld belijnt. Een van de simpelste manier om tijd te besparen in belijning, want bijvoorbeeld een voetbalveld heeft binnen 30 minuten weer strakke lijnen. De Turf Tank One kan zowel op natuurgras als harde ondergronden uit de voeten en spaart door effectief en precies spuiten ook nog op het gebruik van belijningsverf. Lees hier meer over de Turf Tank One.

Ambrogio
We hebben drie typen krachtige robotmaaiers van Ambrogio. Alle drie de Ambrogio’s kunnen op maar liefst acht verschillende graszones ingezet worden. Dankzij de sterke batterijen kunnen ze zelfstandig grote oppervlakten maaien. De robotmaaiers zijn overal en altijd geconnecteerd en beschikken over een SDM cutting system: een satellietnavigatiesysteem gebaseerd op geavanceerde algoritmes. Hierdoor herkent de robot de gemaaide gebieden. De robotmaaiers zijn in staat te maaien op hellingen tot 45 graden. De verschillen tussen de types zitten met name in het oppervlakte dat er met één accu gemaaid kan worden (6000 tot 20.000 m²) en de mesbreedte verschilt of bediening (wel of geen display touch). Lees hier meer over de 4.36 Elite, de L400i en de L400i Deluxe.

Ronovatec
Het Zwitserse Ronovatec voorziet ons van het model RoviMo. De RovoMi is een computergestuurde, autonome robot op drie wielen die je ondersteunt bij het onderhouden van je sportveld. De voorwielen worden individueel bediend en het achterwiel maakt manoeuvreren in krappe bochten mogelijk dankzij de zwenkas. De besturing is speciaal ontworpen om geen beschadigingen en zodoende ook geen sporen na te laten op het sportveld. De RoviMo is niet zomaar een robot, het is een multifunctionele werktuigdrager. Zo kan er bijvoorbeeld een roterende maaimodule gemonteerd worden, of een borstelmodule voor het borstelen van een kunstgrasveld. Ook het inzaaien of bemesten van een gazon is mogelijk met deze robot. Lees hier meer over de RovoMi.

Greengo
De Greengo Turf Care Unit is weliswaar geen robot, maar een mobiel weerstation dat gericht is op grasvelden en golfbanen. Het weerstation meet data zoals luchtvochtigheid, bodemtemperatuur, wind en neerslag. Elke minuut meet de Greengo alle waarden en iedere vijf minuten worden deze verstuurd naar de cloud. De gebruiker kan deze data op een eigen webpagina raadplegen en weet zo precies wat de toestand op, in en rond het veld is. Meten is weten! Lees hier meer over de Greengo.