‘Feyenoordgras’ op Het Kasteel, Sparta krijgt hypermoderne mat 

Sparta krijgt na acht jaar ‘plastic’, eindelijk weer echt gras. En niet zomaar een mat. De zoden die binnenkort op Het Kasteel worden uitgerold, liggen ook in de Kuip. Zo kopte het AD in juni online.  

Acht jaar geleden is het inmiddels. Het moment waarop Sparta afscheid nam van natuurgras en van de treurende terreinmeester Michel de Zeeuw, die met lede ogen aanzag hoe ‘zijn’ grasveld uit het stadion werd verwijderd. Maar vanaf komend seizoen, voor veel Spartanen gevoelsmatig een eeuwigheid later, is het dan zover: er wordt op Spangen weer gevoetbald op écht gras. 

“Dit is zeker één van de hoogtepunten van het afgelopen seizoen”, is de eerste reactie van Manfred Laros wanneer hem wordt gevraagd naar de werkzaamheden, die deze week plaatsvinden op Het Kasteel. “Het zorgt voor een glimlach op je gezicht op het moment dat je deze kunstgrasmat weggehaald ziet worden.” meldde Rijnmondnieuws in juni online. 

Op de socials van Sparta kon je alle stadiums van het proces volgen. 

Strakke belijning met onze Fleet Beamrider.

Tijdens het vrouwen EK is er tijdelijk een grasmat ingelegd, maar nu is het definitief! 
We hebben toen onze machine Allett C34 in bruikleen gesteld.

Binnenkort mogen wij de Allett C34Evolution en Uplift 86 Evolution leveren. Op dit moment zijn onze demonstratie machines tijdelijk in gebruik op het Kasteel. Hierover later meer!