De vrouwen van onder meer Nederland, Denemarken, Italië en IJsland zullen tijdens het EK voetbal in Rotterdam op natuurgras spelen. Het Kasteel van Sparta heeft daarvoor een speciale, maar tijdelijke grasmat gekregen.

De oude kunstgras-ondergrond is inmiddels verwijderd, ook is in de zandonderlaag een nieuwe beregeningsinstallatie aangebracht die vandaag al de natuursprieten bevloeiden. De doelen en hoekvlaggen komen vrijdag terug. Dat is volgens Sparta ruim op tijd voor de ‘uitzwaaiwedstrijd’ Nederland-Wales op zaterdag 8 juli. 

Het Kasteel is tijdens het EK (WEURO 2017) het toneel voor vijf wedstrijden, waaronder Nederland-Denemarken op 20 juli en een van de vier kwartfinales op 29 juli, met daarin mogelijk de Oranje-vrouwen. Na het toernooi vervangt Sparta het echte gras weer voor nepsprieten. 
@bronAD

MILATI leverde ook hier de ALLETT C34 zodat de grasmat aan de EK voorwaarden kon voldoen. Lees het artikel van de Klaroen.
Deze machine is inmiddels alweer terug en zet MILATI in als demomodel.

Op Foxsport kan je zien hoe Sparta Trainer Pastoor van Sparta huilde van geluk bij het zien van het echte gras  Lees hier het volledige artikel in  de Fieldmanager over de grasmat van het EK met prachtige foto’s van het Kasteel met de credits voor CSCsportsartikel