In navolging van andere gemeenten heeft nu ook gemeente Breda gekozen voor de Turf Tank One. Deze innovatieve robot is niet minder dan s ’werelds eerste autonome en intelligente belijningsrobot die via GPS efficiënt en effectief het veld belijnt. De Turf Tank One is vanaf dit voorjaar te bewonderen op alle sportvelden in de gemeente Breda, waar hij alle velden van messcherpe witte lijnen zal voorzien.

Namens gemeente Breda mochten Rob Nollet (Sportveldbeheerder bij Gemeente Breda), Wibout van Dort (Allround medewerker sportvelden bij Gemeente Breda) en Joost Nooren (Gemeente Breda) de Turf Tank One in ontvangst nemen van Arjen Spek (eigenaar Milati Grass Machines).


De Turf Tank One is veelzijdig in te zetten, de robot kan zowel op natuurgras als harde ondergronden moeiteloos zijn werk doen. Hij trekt niet alleen perfecte lijnen, maar bespaart ook nog aardig wat geld: dankzij het effectieve en precieze spuiten wordt er aanzienlijk minder belijningsverf gebruikt. Dit is altijd mooi meegenomen, maar in een periode van gesloten velden en weinig tot geen inkomsten kunnen genereren is dit helemaal een welkom voordeel.

Bekijk in deze video hoe gemakkelijk de Turf Tank One het veld kan belijnen en uitzetten. 

En dat de Turf Tank One écht veelzijdig is bleek toen de robot ingezet werd om de anderhalve meter afstand te kunnen waarborgen tijdens evenementen in bijvoorbeeld parken. Het trekken van precieze cirkels in het gras die de juiste afstand tussen mensen aangeeft is voor de Turf Tank One een koud kunstje. Onlangs is de belijningsmachine hiervoor ingezet op een aantal campings en in parken, in opdracht van verschillende gemeenten. Voor evenementen op gras bleek het een geweldige uitkomst!

Milati Grass Machines is exclusief importeur van de Turf Tank One voor Nederland en België.
De Turf Tank One is ook te huur.