De Fluid Feeder van Vredo Dodewaard won het Gouden Klavertje Vier, de innovatieprijs voor de meest opvallende innovatie op GroenTechniek Holland 2022 in Biddinghuizen. Op de tweede plaats eindigde de autonome gps onkruidverwijderaar Violette van Milati Grass Machines, “voor autonome, duurzame en mechanische onkruidbestrijding op sportvelden. Een camera lokaliseert het (penwortel)onkruid en verwijdert het met wortel en al nauwkeurig en milieuvriendelijk, zonder chemie”. De derde prijs ging naar New Holland met de AgXtend XPowerXPA: “XPU elektrische onkruidbestrijding op maai-arm, een bestaande techniek maar door de XPA-arm veel breder inzetbaar voor bestrijding van exoten langs wegen of op taluds.”

Op de vijfde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. “Elektrisch, duurzaam en oplossingen voor actuele problematiek, dat zijn de trends in de innovaties”, aldus de vakjuryleden Toon van der Stok (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voormalig voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG). De vakjury beoordeelde welke van alle ingezonden innovaties het meest vernieuwend en onderscheidend zijn voor de groensector en koos de winnaars uit tien genomineerden.

Wij waren uiteraard ontzettend trots dat wij deze prijs in ontvangst mochten nemen en feliciteren de andere twee winnaars ook van harte. Mooi om te zien dat iedereen zich zo inzet voor duurzame producten.

Onderstaande machines waren genomineerd voor deze prestigieuze prijs.

De Violette van de Firma Natuition is een innovatie op het gebied van autonoom en mechanisch onkruidbestrijding voor de sportvelden. De Violette lokaliseert via de camera het onkruid met een penwortel en verwijdert het nauwkeurig op een mechanische manier op een innovatieve wijze.

De RoviMo is een computergestuurde, autonome multifunctionele werktuigdrager, die verschillende handelingen in de professionele gazonverzorging autonoom, volledig elektrisch, stil en precies kan uitvoeren.

Swozi Pro Auto

SWOZI is een sporttechnologiebedrijf met een uitgebreide achtergrond in machineautomatisering. Zij ontwerpen, ontwikkelen en produceren het meest veelzijdige belijningssysteem en toepassingen voor sportvelden in de branche, gebaseerd op de allernieuwste GPS- en robottechnologie om de werking op grasvelden te vereenvoudigen en tegelijkertijd aan de sportcode te voldoen met 100% nauwkeurigheid.