Na acht jaar is de natuurgrasmat weer terug in Het Kasteel, de thuisbasis van Sparta Rotterdam. Begin juni zijn de werkzaamheden voor de verwijdering van het kunstgrasveld gestart. Met ingang van het seizoen 2022/2023 speelt de Rotterdamse club de eerste thuiswedstrijden op een natuurgrasmat. AH Vrij verzorgde in samenwerking met verschillende partners de installatie en voorziet in het onderhoud van de grasmat.

Sparta heeft AH Vrij gekozen als partner in een bouwteam vanwege referenties die AH Vrij heeft bij ADO Den Haag. Het veld van ADO Den Haag is dit jaar gekozen tot het beste veld in de eerste divisie.

Allett voor de grasmat van Sparta

Voor het onderhoud van de grasmat koos AH de Vrij ook dit keer weer voor een samenwerking met Van den Berg Tuin en Park en de machines van Allett. Arjen Spek leverde bij Bo Videler, Maurice de Jager en Remco Akkerhuis twee Allett C34 evolution en twee Allett Uplift 86E af in het Sparta stadion. 

(v.l.n.r.: Bo Videler, Maurice de Jager, Remco Akkerhuis)

(v.l.n.r.: Bo Videler, Maurice de Jager, Remco Akkerhuis)

De Allett C-Range C34 Evolution (86 cm) is het grootste en electrisch aangedreven model in de C-Range van Allett. Daarnaast is de Allett C34E kooimaaier uitgerust met vier Li-Ion batterijen. Deze nieuwste Lithium Ion batterijtechnologie drijft de toekomst van maaisystemen aan voor sportstadions, oefenterreinen en prestigieuze gazons. Het C-serie systeem heeft een reeks verwisselbare cassettes om te verticuteren, harken, beluchten, borstelen en te maaien met sterke, duidelijke strepen en een onberispelijke snede. Stille werking, geen benzinebehoefte, minder dan een uur om batterijen op te laden en veel minder HAV’s (handarmvibratie) dragen bij tot een milieuvriendelijker product zonder uitstoot (zero emission).

Dit zijn allemaal voordelen die vooral worden erkend in gebruik in afgesloten stadions. Het 80V-systeem is krachtig genoeg om de vereiste prestaties te leveren, zelfs voor zo’n grote maaier, en voor het hele jaar door professioneel onderhoud van grasvelden en sportstadions waar meerdere taken nodig zijn.

(v.l.n.r.: Bo Videler en Arjen Spek)

(v.l.n.r.: Bo Videler en Arjen Spek)

De Allett Uplift 86E is een spannende toevoeging aan het Allett Evolution accu-aangedreven assortiment. De machine is ontworpen om snel en efficiënt te maaien en op te zuigen. En ook een sterk contrasterende striping te produceren met een zo groot mogelijk bedieningsgemak voor de gebruiker. Aangedreven door vier 82V Lithium Ion accu’s beschikt de Allett 86 Evolution over traploze variabele voorwaartse snelheden. Dit zorgt voor een comfortabele loopsnelheid. Waardoor de machine eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is op sportvelden en aanverwante trainingsvelden.

De machine biedt een maaihoogte van 20-50 mm door middel van een centrale hoogteverstelling. Daarnaast  is het een groener en stiller alternatief om uw sportveld perfect gestreept en in perfecte staat te houden. De Allett 86 Evolution heeft contra-roterende hef-maaimessen en een brede doorvoer naar een efficiënte opvang. Hand-arm trillingsniveaus zijn laag waardoor een veilig, langdurig gebruik mogelijk is.

Verwisselbare accu’s kunnen ook worden gebruikt in de Allett C34 Evolution en andere accu-producten. De accu’s kunnen verbinding maken met een telefoon-app via Bluetooth, zodat de operator de levensduur van de accu’s, de temperatuur van de accu’s en zelfs de locatie van de accu’s kan controleren.

Open dag 20 september

Op dinsdag 20 september wordt het veld geïmplanteerd met GrassMaster en in combinatie met Draintalent zal dit ervoor zorgen, dat het veld altijd bespeelbaar is en voldoet aan de hoogste eisen. Dinsdag 20 september verzorgt AH Vrij samen met Grasmeesters en Draintalent een open dag waar iedereen voor is uitgenodigd. Er is een ochtend- en een middagprogramma. Aanmelden kan via Sparta@ahvrij.nl; graag wel opgeven of je voor het ochtend- of middagprogramma komt.