Lees hier meer over de vijf nominaties die wij hebben ingezonden

Persbericht GroenTechniek Holland

ELF INNOVATIES GENOMINEERD VOOR GOUDEN KLAVERTJE VIER

 “Elektrisch en duurzaam, dat zijn dé trends in de innovaties”, aldus de vakjury die elf innovaties heeft genomineerd voor innovatieprijs Gouden Klavertje Vier die op GroenTechniek Holland wordt uitgereikt. Op de vierde editie van Nederlands grootste, tweejaarlijkse groenvakbeurs lanceren fabrikanten, importeurs en dealers primeurs voor groenprofessionals. De vakjury beoordeelde in welke mate de innovaties vernieuwend en onderscheidend zijn, dit leverde elf nominaties op waarvan de meest opvallende op eerste beursdag 10 september het Gouden Klavertje Vier wint.

“De genomineerde innovaties zijn heel divers van aard en om uiteenlopende redenen interessant voor professionals werkzaam in de openbare buitenruimte. Opvallend veel inzendingen zijn innovaties op gebied van elektrische aandrijving en duurzame oplossingen. De innovaties tonen aan hoe breed het werkterrein van de groenprofessional is”, aldus de vakjuryleden Gert Vreemann (CUMELA/Grondig), Gertjan Zevenbergen (AgriMedia/Tuin en Parktechniek), Hein van Iersel (NWST/Stad&Groen/Boom in Business/Boomzorg/Fieldmanager), Johan Simmelink (Tuin & Landschap) en Rien van der Spek (voorzitter van de Vereniging voor Hoveniers en Groenvoorzieners VHG).

11 NOMINATIES VOOR DE INNOVATIEPRIJS GOUDEN KLAVERTJE VIER:

Feedtuber – RM5000 Bokashi bagger

Machine die bermgras, groenafval en andere biomassa fermenteert tot vruchtbare bodemverbeteraar, met een doseersysteem dat het doseren van vloeibare micro-organismen en mineralen in granulaatvorm combineert met het samenpersen van het materiaal in de folieslurf in één werkgang.

GTJ Green Technology Janssen – BERKY Hybride maaiboot

Volledig elektrisch aangedreven maaiboot (op 48 Volt) werkt 8 uur geruisloos en uitlaatgasvrij dankzij lithium-ionen accu’s, met ergonomisch en comfortabel bestuurdersplatform en vingertip bediening.

Hemos Machinebouw BV – Luctor 332

Snelverkeer maaivoertuig met grote capaciteit dankzij twee maaiarmen en met voertuigbreedte van slechts 1.77 meter, waardoor snelwegbermen vanaf de vluchtstrook gemaaid kunnen worden. Dat terwijl men toch meer dan 1.10 m van de rechter rijbaan blijft, dus zonder verkeer te hinderen en wegafzettingen.

Hermans Company BVBA – Farmtrec 20E volledig elektrische compact tractor

Eerste productierijpe en volledig elektrische compact tractor die niet onderdoet voor tractoren met brandstofmotor, eenvoudig oplaadbaar (via standaard stopcontact) en goedkoop in onderhoud. 

JJ Dabekausen – Houthakselaar Rabaud Xylomix 150E

Deze volledig accu aangedreven houthakselaar aangedreven door lithium ion accu, met xylomix rotor met 5 opbouwopties en 3 werkmethoden (hamers, messen of combinatie) is emissie-arme en CO2 neutrale oplossing voor hakselen van bomen en takken tot 15 cm, klein groenafval met hoge compostgraad en vervuild hout met spijkers.

John Deere dealers Kraakman Perfors & GroeNoord – De Michelin X Tweel Turf radiaalband zonder lucht

Radiaalband zonder lucht die immuun is voor scherpe objecten, makkelijk over obstakels glijdt en 3x langer meegaat met als voordeel geen lekke banden, geen ongelijke bandenspanning en betere opvang van schokken; voor het eerst leverbaar in Nederland. 

Merlo/de Lille – Tre Emme MM160C

Werktuigdrager met klepelmaaier voor bermonderhoud van 156 pk met 3D maaikop voor rotatie- en kantelbewegingen, met veilige joystick met automatische handdetectie van de gebruiker om hydraulische functies van de machine te activeren.

Milati Grass Machines – Intelligent One

Duurzame, precieze lijntrekker met 100% GPS-besturing die zelfstandig gestuurd belijnt en tijd, kosten en verfverbruik bespaart en ook manueel te besturen is. 

New Holland – Xpower

Chemievrije methode van elektrotechnisch in werkbreedtes van 1 m en 3 m bestrijden van wortelonkruiden en invasieve exoten met hoogspanning, doordat de elektrische stroom door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hinder ondervinden.

RAMM BV – De Rootwave Pro

Chemievrije methode van elektrotechnisch, individueel selectief bestrijden van wortelonkruiden en invasieve exoten met hoogspanning, doordat de elektrische stroom door natuurlijke weerstand in de plant wordt omgezet in warmte waardoor de plant van binnenuit gaat koken zonder dat omringende planten hinder ondervinden.

Wim van Breda BV – Metron P48 RC

Radiografisch bestuurde werktuigdrager met hybride aandrijving die efficiënt werkt met minder vermogensverlies dan hydraulische aandrijving, die emissievrij en zuiver elektrisch werkt en bruikbaar voor alle werktuigen.

www.groentechniekholland.nl

Op GroenTechniek Holland zijn alle marktleiders en toonaangevende merken met exposities én demonstraties groots van de partij. Het vakevenement GTH is van dinsdag 10 tot en met donderdag 12 september dagelijks open van 10 tot 17 uur op het Walibi-evenemententerrein in Biddinghuizen. Kijk voor alle merken, ingezonden innovaties en entreekaarten op www.groentechniekholland.nl