Het definitieve verbod op pesticiden nadert en daarmee ook het moment waarop de onkruiden alleen nog maar mechanisch bestreden kunnen worden. Dat gaat fieldmanagers en grasonderhoudsdiensten veel extra werk opleveren. Tenzij we natuurlijk een robot zouden uitvinden die onkruiden automatisch herkent en bestrijdt. Daarom introduceert Milati Grass Machines de Violette, een innovatie op het gebied van autonome en mechanische onkruidbestrijding voor sportvelden.

De GPS-gestuurde onkruidverwijderaar, genaamd Violette, lokaliseert het onkruid en verwijderd het nauwkeurig op een mechanische manier. Doordat de machine het onkruid volledig van wortel tot blad verwijderd, zal het terugkomen van het onkruid langer duren. De software van de Violette kan de bladeren van het onkruid in dicht gras identificeren. Zo heeft haar extractiekop een nauwkeurigheid van 1 cm2 en ontworteld het onkruid binnen een diameter van 40 cm. Kortom het uiteindelijke doel is om de wortel van het onkruid te verwijderen.

Tot nu toe is de huidige verwijderingssnelheid 6 onkruidplanten per minuut. Dit betekent dat de machine een voetbalveld of een rugbyveld, ter grootte van 7500 m2, onkruidvrij kan maken in 10 uur (1 onkruid per 4 m2).

De bediening van de Violette is zeer gemakkelijk, het registreert de omtrek (draadloos) van het te bewerken gebied zonder externe hulp.

De bestrijding gebeurt dus op een duurzame manier en daarnaast kan de grasmat ook gemakkelijker voller worden door bijvoorbeeld door te zaaien. De kwaliteit van de sportvelden zullen hierdoor op een duurzame manier worden hersteld. Exclusief verkrijgbaar bij Milati!

Klik hier voor meer informatie en het opvragen van een offerte.