PAPENDRECHTSE ONDERNEMER LEVERT GRASMACHINES VOOR HET EK DAMES VOETBAL

Van 16 juli tot en met 3 augustus is Nederland het toneel voor het EK Dames 2017. In aanloop op het EK heeft MILATI uit Papendrecht al diverse machines mogen uitleveren in de hoofdstadions van dit EK. Zelfs in ‘ het Kasteel ‘ van Sparta is tijdelijk het kunstgras vervangen voor een echte grasmat die gemaaid wordt met een machines van MILATI. In de aanloop naar het EK heeft MILATI een informatie- en demonstratiemiddag bij VV Groote Lindt in Zwijndrecht gegeven, de trainingslocatie van het Franse damesteam.

MACHINES

Arjen Spek, eigenaar van MILATI en exclusieve dealer en importeur van Allett, demonstreerde diverse machines van Allett Mowers en Fleet Line Marking, waaronder de Allett C-34 kooimaaier. Er was ook een primeur in Nederland, de Fleet Maga, de GPS gestuurde belijningskar. ‘ Wij leverde al machines aan FC Twente en WillemII, de twee stadions in Enschede en Tilburg waar ook de wedstrijden gespeeld worden. Hier is het Sparta stadion in Rotterdam bijgekomen en het trainingsveld in Zwijndrecht. ‘ aldus Arjan Spek. ‘ Kwalitatief moeten je machines goed zijn om aan de richtlijnen van de UEFA te kunnen voldoen. Voor de stadions en de trainingslocatie was dit misschien allemaal even spannend of het door de keuring kwam, maar wij leveren ook aan clubs als Liverpool en Manchester United en dat zijn natuurlijk ook niet de allerkleinste. Wij weten wat onze machines kunnen.’ 

STADIONS

In FC Twente en Willemll lag al een grasmat en voor het Sparta stadion is het kunstgras er tijdelijk uitgehaald en vervangen voor echt gras. Daarom is er voor dit EK in het Sparta stadion fieldmanager Jan Jong ingehuurd om te zorgen dat de grasmat ook hier aan alle eisen voldoet. De eisen liggen niet alleen hoog in de stadions, maar ook voor de trainingsvelden.

Ad van de Luijtgaarden, fieldmanager of the year 2014 en adviseur buitensportaccommodaties Gemeente Zwijndrecht, weet als geen ander hoe streng de UEFA is. Hij is dan ook ontzettend trots dat de gemeente in samenwerking met VV Groote Lindt gastheer mag zijn voor een internationale voetbalelftal.

OVER MILATI

MILATI Gras Machines is het adres in Europa voor verkoop en service van tuin- en parkmachines, voetbal- en golfbaan equipement. MILATI levert voor professioneel en particulier gebruik en biedt gebruikte machines.