Alle sportvelden van Nederland recht belijnd, dat is het doel van de Turf Tank One. De Enk Groen en Golf is met de robotbelijner ‘op tournee’ door Nederland en zorgt er op verschillende plaatsen voor dat het voetbalseizoen strak van start kan gaan.

Vlak voor de start van het voetbalseizoen was de machine aan het werk bij v.v. Opperdoes, in de gemeente Medemblik. Medewerkers van de club hebben de hoekpunten van het veld ingemeten. De Turf Tank One werkt namelijk via gps. Op basis van die vier punten kon de robotbelijner zelfstandig en heel nauwkeurig de belijning van het veld op zich nemen.

Tijdwinst
Bij v.v. Opperdoes zijn ze enthousiast. Normaal zijn ze enkele uren bezig met de belijning van een veld. Nu was de klus in 25 minuten geklaard. Met een robotbelijner kunnen alle velden in de gemeente in één à twee dagen van belijning voorzien worden.

In Assen heeft de Turf Tank One vervolgens twee velden voorzien van belijning. De velden zijn gerenoveerd in opdracht van de gemeente, onder begeleiding van Sweco. De velden zijn uitgezet en belijnd in 1,5 uur. Ter vergelijking: zonder de Turf Tank One zijn twee personen hier pakweg 4 tot 6 uur mee bezig. Een bijkomend voordeel is de dat de doelpotten ook meteen gemarkeerd worden. Dankzij die markering staat het doel altijd op de juiste plaats en weet men zeker dat de belijning volgens de regels is aangebracht.

Overstap
Vorig jaar schreven we hoe De Enk de lijnen op de trainingsvelden van eredivisieclub Vitesse trok met de Intelligent One van leverancier Milati Grass Machines. Met de aanschaf van opvolger Turf Tank One stapt het groenbedrijf over naar de nieuwste generatie belijningsrobots.

Bron: Fieldmanager
Auteur: Karlijn Klei