Wat een ongelofelijk verhaal! 92 jaar oud en heeft elke Super Bowl als groundsman gewerkt. Over Passie voor Gras gesproken! De legendarische groundsman George Toma, 92, wiens bijnamen “The Sodfather” en “The God of Sod” * zijn, zal zondag aan zijn 55e Super Bowl werken.
* ‘Sod’ betekent graszode.

Hij begon in Super Bowl toen de Green Bay Packers de Chiefs versloegen in 1967 in het Los Angeles Memorial Coliseum. De graszode die voor de Super Bowl wordt gebruikt, wordt 18 maanden gekweekt voordat hij op de dag van het spel wordt neergelegd. Het beste gras heeft volgens Toma een aantal cruciale componenten. Lees er alles over in het artikel van Today.

Toma heeft talrijke vooraanstaande terreinbeheerders begeleid die nu op alle niveaus van de professionele sport werkzaam zijn. Hij hoopt dat zijn nalatenschap is dat ze allemaal “eerlijk zullen zijn om de spelers een veilig speelveld te geven”. Met zo’n erfenis kun je je alleen maar voorstellen hoe smetteloos het gazon bij Toma’s huis in Kansas City eruit moet zien.

Heb jij als bezoeker van Passie voor Gras een vraag of zie je graag een onderwerp besproken? Laat het ons weten. Dan gaan wij op zoek naar de professional die hier een goed verhaal over kan vertellen.