Maaimachine fabrikanten zoals Toro, Jacobsen en John adviseren klanten steeds meer hun kooien te onderhouden/slijpen volgens de fabrieksspecificaties. Welk budget er ook is op een Golfbaan, het onderhouden van de maaiunits volgens fabrieksspecificaties betaalt zich vanzelf terug. Foley Companey is de enige slijpbankenfabrikant die het slijpen volgens fabrieksspecificaties uitvoert. Wij zijn exclusief importeur voor de Benelux en eigenaar Arjen Spek reist heel de wereld over om deze machines te installeren en de gebruikers van de juiste informatie te voorzien. 

Recent is op St Andrews voor de 150ste keer de Open Championship georganiseerd. Speciaal voor het kampioenschap werd er nieuwe uitrusting aangeschaft, in de vorm van een 622 Accu-Spin Reel Grinder van Foley. Fieldmanager schreef er een artikel over. 


St Andrews breidde machinepark uit voor 150ste Open Championship 

Recent is op St Andrews voor de 150ste keer de Open Championship georganiseerd. Speciaal voor het kampioenschap werd er nieuwe uitrusting aangeschaft, in de vorm van een 622 Accu-Spin Reel Grinder van Foley. 

Voorbereiding voor het evenement begon al anderhalf jaar voordat het kampioenschap plaats vond. Zo werd het winteronderhoud toen al met extra aandacht gedaan. Ter ondersteuning van de perfecte voorbereiding werd er ook geïnvesteerd in onderhoud voor de machines. 

Assortiment rond 

St Andrews was tevreden met leverancier Foley. Drie jaar geleden werden er een 653 Accu-Master Reel Grinder en 673 Automatic Bedknife Grinder aangeschaft. Deze kregen nu gezelschap van de 622 Accu-Spin Reel Grinder. Daarmee werd alle slijpmateriaal wat St Andrews gebruikt van Foley Company. 

Sandey Reid, hoofd Greenkeeper bij St Andrews, denkt met de slijpbanken van Foley het beste materiaal te hebben, laat ze bij golfmanagement.com weten. ‘Hoe beter de slijpkwaliteit, hoe langer de maaiers optimaal blijven presteren. Omdat we bij de voorbereiding zo veel meer aan het maaien waren, was het essentieel om langer productief te kunnen blijven. Foley maakte die wens mogelijk’. 

Auteur: Giel de Ligt
Bron: Fieldmanager


St. Andrews kiest voor Foley 

November 2020

St. Andrews slijpt zijn maaimessen sinds kort met twee nieuwe slijpbanken van Foley: de Schotse golfbaan heeft een Foley Company 653 Accu-Master Reel Grinder en een 673 Automatic Bedknife Grinder aangeschaft.

Lani Togi, werkplaats-manager op St. Andrews, vertelt op de website van Foley: ‘Als het om tijdwinst gaat, zijn de Foleys veel sneller dan alles wat we eerder hebben gebruikt. Eerdere slijpmachines waren behoorlijk arbeidsintensief, terwijl we dat nu niet meer hebben. Het team gebruikt ze graag, en als zij er blij mee zijn, maakt dat het zoveel gemakkelijker omdat ze het werk goed doen en wij de beste resultaten behalen.’

‘Kers op de taart’
De machines zijn geleverd door Prosport UK, de Britse dealer van Foley, maar met Nederlands tintje. Als vertegenwoordiger voor Foley in Europa was ook Arjen Spek betrokken. ‘Het leuke hiervan is dat Greg van Foley Company en ik aanwezig waren tijdens de demonstratie, want ja het is uiteindelijk toch St. Andrews’, vertelt hij. ‘Als je dan een bevestiging van deze levering krijgt is dat toch wel de kers op de taart.’ 

Auteur: Nino Stuivenberg
Bron: Fieldmanager