Vanaf nu behoort ook RKC Waalwijk tot het rijtje eredivisieclubs die gekozen hebben voor de kooimaaiers van Milati. De blauw-gele club kocht drie stuks van de C34 Evolution, het grootste Allett C-model, en voegde daar drie Allett Turf Rake cassettes aan toe. RKC koos voor 8 blads snijcilinders, die een betere snede hebben dan 6 blads en daardoor geschikter zijn voor voetbal- en rugbyvelden. 

De Waalwijkse voetbalclub kocht onze machines via Bert van Loon Groentechniek te Waalwijk, dat sinds 1998 professionele tuinmachines en gereedschap verkoopt. Het bedrijf biedt ook onderhoud en reparaties van machines aan. 

De C34E is elektrisch en uitgerust met vier moderne lithium-ion-batterijen, die binnen een uur zijn opgeladen. De machine heeft een krachtig 80V-systeem en werkt heel stil. Het heeft meerdere verwisselbare cassettes die inzetbaar zijn voor onder andere harken, borstelen en maaien. 

De Turf Rake is een accessoire die op alle Allett C-modellen past. De cassette verwijdert mos, gebroken grassprieten én de voetafdrukken van spelers na een wedstrijd. Zo zorgt deze multifunctionele cassette in een wip voor een strak grasveld, zodat het snel weer bespeelbaar is.  

RKC Waalwijk speelt sinds 2019 weer in de Eredivisie, waar het tot 2014 al negentien jaar actief was. Mede dankzij belangrijke transfers heeft de club dit jaar naar verluid een sterke selectie. We wensen RKC een goed (gemaaid) speelseizoen toe!

V.l.n.r.: Ronald de Nijs, Dave Allett, Thimo de Nijs, Bert van Loon en Theo van Vugt