De Enk Groen en Golf is de eerste in Nederland die aan de slag gaat met de nieuwe kooislijpbank van Foley, de Accu-Master 653. Deze machine werd op de Groen Techniek Holland-vakbeurs 2016 genomineerd voor de noviteitenprijs het Gouden Klavertje Vier.

Anders dan zijn ‘broertje’ Foley Accu-Master 633 is deze slijpbank geluidsarm, waardoor hij niet in een aparte slijpruimte hoeft te staan. “Hij maakt zo weinig geluid, dat je gewoon een ‘normaal’ gesprek kunt voeren als je er vlak naast staat”, vertelt Arjen Spek, die Foley United vertegenwoordigt in Europa, Noord-Afrika en het Midden Oosten. Deze uitvoering is standaard voorzien van een afzuigsysteem en touchscreen. De machine kan Toro-, Jacobsen- en John Deere-maaiunits geheel volgens fabrieksspecificaties slijpen. 

De Enk Groen & Golf plaatste de machine in de werkplaats op golfbaan Prise d’Eau in Tilburg en koos ook voor de optie waarbij een bovenloopkraan de maaiunit in de slijpbank kan brengen. “Wij hebben gekozen voor de Foley Accu-Master 653 omdat dit het beste is op slijpgebied wat er te krijgen is en omdat we zeer tevreden zijn over de service van Milati Grass Machines”, zegt Eric van Velzen van de Enk Groen & Golf.