The Dutch ligt centraal in Nederland, in het dorp Spijk. De door topdesigner Colin Montgomerie ontworpen golfbaan op International Championship Niveau wordt onderhouden volgens de hoogste Europese normen. The Dutch is daarmee koploper in Nederland voor wat betreft onderhoudseisen en bespeelbaarheid.

The Dutch is een par 71 Colin Montgomerie Signature Design Golf Course. Dit geeft de baan een internationale kwalificatie; noodzakelijk en onmisbaar om grote internationale toernooien te verwerven. The Dutch was van 2016 tot en met 2018 dan ook een van de bestemmingen van de European Tour. De baan was toen gastheer van het KLM Open.

Het onderhoud van de prachtige 18 holes wordt verzorgd door een groep van 12 vaste greenkeepers. Zij zijn gedurende het gehele jaar werkzaam om de baan in topconditie te houden, wat onder andere resulteert in een GEO-certificaat (Golf Environment Organization); het internationale bewijs van duurzaam golfbaanbeheer.

Wij waren te gast bij Derck Versteegh, Assistant Golf Course Superintendent bij The Dutch. Er was zoveel te vertellen dat wij een driedelige serie voor Passie voor Gras hebben opgenomen. Phil Helsby, Managing Director van The Dutch, vertelt in deze video’s wat deze golfbaan zo bijzonder maakt en Derck neemt je mee in de dagelijkse werkzaamheden op de baan.

Part 1:

Part 2:

Part 3:

Heb jij als bezoeker van Passie voor Gras een vraag of zie je graag een onderwerp besproken? Laat het ons weten. Dan gaan wij op zoek naar de professional die hier een goed verhaal over kan vertellen.