De Britse machinefabrikant Allett Mowers brengt een nieuw model op de markt: de C27 Evolution. Allett heeft zich de laatste jaren steeds meer toegelegd op grasmaaiers op accu. Een voorbeeld daarvan is de C34 Evolution, die in 2019 geïntroduceerd werd en inmiddels bij diverse Nederlandse profclubs gebruikt wordt. Allett voegt nu een extra accu-machine toe aan zijn gamma: de C27 Evolution, kortweg C27E. Volgens de fabrikant is dit ‘het kleine broertje’ van de C34E.

Maaihoogte eenvoudig verstelbaar
De C27E is een kooimaaier met werkbreedte van 68,6 cm (27 inch); de machine zelf is 95 cm breed. Daardoor kan hij nog beter maaien in moeilijk bereikbare hoeken. De maaihoogte van de machine is eenvoudig en precies te verstellen tussen 8 en 55 mm met klikken van 0,18 mm. Standaard heeft de C27E een gegroefde voorrol; bij de C34E was dat een optie. De machine is met accessoires modulair in te richten, waardoor hij naast het reguliere maaiwerk met verwisselbare pakketten ook ingezet kan worden om te verticuteren, harken, beluchten, borstelen of verticaal te maaien.

Stille kracht
Volgens Allett is de C27E ‘de stilste Allett-maaier tot nu toe’. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het ontbreken van de verbrandingsmotor. De machine is voorzien van een 82V (6Ah) accupakket met drie accu’s. Het is ook mogelijk om met een of twee accu’s te werken en de overige accu’s tijdens het maaien op te laden. De laadtijd daarvoor is ongeveer anderhalf uur. Doordat de machine elektrisch is, zijn ook de trillingen minder en natuurlijk de uitstoot.

De C27 Evolution is per direct te bestellen. Milati Grass Machines is dé Allett-importeur voor de Benelux. Klik hier om naar de productpagina van deze Allett C27E in onze webshop te gaan.

Bron: NWST.

Afbeelding: De nieuwe C27E © Allett.co.uk