Er is gelukkig weer wat beweging op het gebied van sport binnen de gemeenten en op de sportverenigingen. De activiteiten dienen wel georganiseerd te worden (inclusief begeleiding) en moeten in de buitenlucht plaats vinden. Enkel voor jongeren onder de 12 jaar geldt dat zij geen rekening hoeven te houden met 1,5 meter afstand.

De versoepelingen van de maatregelen zorgen ervoor dat er weer wat meer beweging is in alle regio’s in Nederland. Dat is heel erg prettig, maar de financiële gevolgen voor sportverenigingen en gemeenten blijven enorm. Dit roept natuurlijk vragen op bij deze interessante doelgroepen: Op welke manier kunnen sportverenigingen hun gemiste inkomsten compenseren? En lukt het de 339 gemeenten, die bezig waren met de uitvoering van het lokale Sportakkoord, om de lopende processen tijdig te vervolgen? Voor sommige gemeenten zal de genoemde deadline wél haalbaar zijn, voor anderen is het wellicht te vroeg.

De besturen van sportverenigingen en de sportambtenaren binnen de gemeenten in Nederland zitten vol met vragen. Tijdens onze beurs in september in Zwolle en in november in Gorinchem, komt deze doelgroep bijeen om antwoord te vinden op deze vragen. Een ideaal moment voor bedrijven in de sportwereld om zich te laten zien en deze doelgroep te ondersteunen bij het vinden van de juiste oplossingen. Uiteraard zorgen wij er als beursorganisatie voor dat alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, zijn genomen. Wij zijn te bezoeken op stand 3.24. Bestel hier je GRATIS kaarten