Data speelt een steeds grote rol in sportveld- en golfbaanonderhoud, zeker met het oog op de Green Deal. Het mobiele weerstation Greengo kan daarom interessant zijn voor fieldmanagers en greenkeepers. 

Auteur: Nino Stuivenberg

Milati Grass Machines is exclusief importeur voor dit product in de Benelux. De Greengo, ontwikkeld in Italië is een mobiel weerstation dat gericht is voor toepassing op grasvelden en golfbanen. ‘Het weerstation meet data zoals luchtvochtigheid, bodemtemperatuur, wind en neerslag’, vertelt Arjen Spek van Milati. ‘Elke minuut meet de Greengo alle waardes en iedere vijf minuten worden al deze waarden verstuurd naar de cloud. De gebruiker kan deze data op een eigen webpagina raadplegen en weet zo precies wat de toestand op en rond het veld is. Meten is weten!’ 

Zelfvoorzienend
De Greengo onderscheidt zich door zijn formaat: het apparaat is klein en overal te plaatsen. Bovendien is de Greengo voorzien van een zonnepaneel, waardoor deze zelfvoorzienend is op het gebied van stroom. Het station wordt geleverd met een eigen cloud-gebaseerd softwaresysteem. Daarmee kunnen gegevens worden uitgelezen, maar ook werkzaamheden worden toegevoegd, zoals bemesting- en onderhoudswerkzaamheden. 

Leuke reacties
Spek heeft de Greengo inmiddels bij diverse clubs en gemeentes in Nederland en België. ‘We hebben leuke reacties en feedback gehad’, vertelt hij daarover. Beheerders die interesse hebben kunnen zich bij Spek melden voor een demonstratie; hij heeft een demo-unit beschikbaar. De nieuwprijs voor de Greengo is 9.950 euro, exclusief BTW. Er is geen maandelijkse fee en het dataverbruik kost 100 euro per jaar. 

Hierbij de link naar het  volledige artikel van Fieldmanager.