Dinsdag 10 oktober 2023 waren we met +/- 65 geïnteresseerden op de prachtige Golfclub De Palingbeek in Ieper waar we een Violette demo hebben gegeven.

Violette demo tijdens GAB  Palingbeek

De Violette demo laat de oplossing zien voor het definitieve verbod op pesticiden. Hierdoor kunnen onkruiden namelijk alleen nog maar mechanisch bestreden worden. Dat gaat Greenkeepers veel extra werk opleveren. Tenzij we natuurlijk een robot zouden uitvinden die onkruiden automatisch herkent en bestrijdt. Daarom introduceert Milati Grass Machines BV de Violette van de Firma Natuition, een innovatie op het gebied van autonoom en mechanisch onkruidbestrijding voor sportvelden. Meer informatie? Lees hier alles over de Violette!

Daarnaast zijn we met Milati vaker aanwezig bij GAB-dagen. Laatst hebben we het dan ook gehad over op een duurzame manier sportvelden onderhouden. Daarbij zei Arjen Spek, zaakvoerder Milati Grass Machines, het volgende over de Violette; De Violette lokaliseert onkruid en verwijdert het nauwkeurig op een mechanische manier. Ideaal, want de tijd dat we onkruid met pesticiden konden verwijderen, ligt langzaam maar zeker achter ons. Doordat de machine het onkruid volledig van wortel tot blad verwijdert, duurt het terugkomen van het onkruid langer. De software van de Violette kan de bladeren van het onkruid in dicht gras identificeren. Zo heeft haar extractiekop een nauwkeurigheid van 1 cm2 en ontwortelt het bovengenoemde onkruid binnen een diameter van 40 cm. De verwijderingssnelheid is zes onkruidplanten per minuut. Dit betekent gemiddeld dat de machine een voetbalveld of een rugbyveld, ter grootte van 7.500 m2, onkruid vrij kan maken in 10 uur. Volledig autonoom.”

Ongeveer 65 mensen tijdens Violette  demo

Wilt u ook graag zien wat  de Violette voor uw gras kan betekenen? Laten we een demo inplannen. Laat uw gegevens achter, dan maken we een afspraak!