De officiële naam van het golftoernooi dat van 16 t/m 19 september gespeeld gaat worden op Bernardus Golf in Cromvoirt zal zijn: Dutch Open. Sinds 2004 ging het grootste golftoernooi van Nederland door het leven als het KLM Open maar omdat KLM dit jaar geen titelsponsor zal zijn van het Dutch Open is de naam gewijzigd naar Dutch Open. De vliegtuigmaatschappij blijft wel “in een meer bescheiden rol” verbonden aan het toernooi. 


Het internationale golftoernooi Dutch Open zal van 16 tot en met 19 september 2021 gespeeld worden en wij zijn erbij!  Ervan uitgaande dat tegen die tijd sportevenementen van deze omvang weer doorgang kunnen vinden. De 101e editie van de Dutch Open wordt voor de eerste keer gespeeld op de baan van Bernardus Golf in Cromvoirt.

“Het was een teleurstelling dat het KLM Open 2020 moest worden afgelast, maar de redenen hiervoor zijn bekend en begrijpelijk” aldus toernooidirecteur Daan Slooter. “Voor dit jaar doen we er met alle betrokken partijen alles aan om de top van de Europese Tour en de beste nationale talenten te laten schitteren in Nederland.  We gaan ervanuit dat het in september 2021 weer mogelijk is, om een succesvol en aantrekkelijk toernooi te organiseren. Vanzelfsprekend met inachtneming van de dan geldende maatregelen”.

Bernardus Golf is een unieke golfbaan in hartje Brabant, ontworpen door Kyle Phillips. Phillips is een wereldberoemde architect wiens expertise ligt in het vinden van de balans tussen wat de spelers willen en wat de natuur vraagt. De resultaten van zijn werk zijn enkele van de mooiste en interessantste golfbanen ter wereld, bekend om de visuele aantrekkingskracht en duurzaamheid.

Bernardus is ontworpen als een uitdagende baan voor elk niveau. Een baan die je ervaart met al je zintuigen; glooiende grasgolven, bloeiende paarse heide, organisch water en zandhindernissen vormen het visuele landschap. De fluisterende wind, die door de bomen waait en de geluiden van dieren in het wild, creëren een natuurlijke achtergrondharmonie. De frisse lucht en aardse geur verfrist de geest.

Door de filosofische gedachte is Bernardus een golfbaan geworden die omarmt wat Brabant zo bijzonder maakt. Het aardachtige kleurenpalet van groen en bruin, de open velden en de diepe bossen, de ruisende rivieren die zich een weg banen door het landschap, en de zanderige grond vormen de perfecte basis voor een duurzame, gedenkwaardige golfbaan.

Meer weten over Bernardus Golf? Kijk dan hier op bernardusgolf.com!