De bal rolt weer nadrukkelijk over de Nederlandse velden en dat betekent voor het Papendrechtse bedrijf Milati Grass Machines drukke tijden. Het bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop en verhuur van grasmaai- en belijningsmachines, spande en spant zich nadrukkelijk in om de velden van clubs op allerlei niveaus weer helemaal klaar voor het nieuwe seizoen te maken.

Wie het terrein van voetbalvereniging Hardinxveld passeert en de moeite neemt om een blik op de velden te werpen, zal constateren dat de Sluiswegclub klaar is voor de voetbaljaargang 2021-2022. ,,We hebben onlangs de belijning op alle velden mogen doen en het resultaat mag er zijn’’, constateert Arjen Spek, eigenaar van Milati Grass Machines, met een zweem van trots. Voor het Alblasserwaardse bedrijf, dat ook internationaal actief is, is het momenteel volle bak draaien om de velden van verse lijnen en optimaal geknipte grassprieten te voorzien. ,,We merken aan alles dat bij de clubs alles weer op volle toeren draait en dat er vaak een beroep op ons en onze machines gedaan wordt. Ook in de gemeente Zwijndrecht hebben we ervoor gezorgd dat de velden helemaal klaar voor gebruik zijn.’’

Op alle niveaus in de voetballerij is Milati actief. De betaald voetbalclubs FC Twente, SC Heerenveen, PEC Zwolle, RKC Waalwijk, NEC, ADO Den Haag en FC Dordrecht deden al een beroep op de maai- en belijningsspecialist. ,,Waarbij de clubs onderscheid maken in hun keuzes voor de klassieke belijningsmachine op brandstof, maar ook die door accukracht worden voortgedreven’’, geeft Arjen Spek aan. 

Niet alleen op dat gebied is de steeds verder gaande ontwikkeling van de machines, die Milati ter beschikking heeft of stelt. ,,Aan het einde van deze maand gaan we aan de slag met de nieuwe robotmaaier van Ambrogio op het terrein van atletiekvereniging AAA in Alblasserdam. Een maairobot die optimaal werkt door het stervormige mes dat in het apparaat zit en volledig autonoom werkt met randomkeuzemogelijkheden. Zo is het ook mogelijk om twee van deze robotmaaiers tegelijkertijd te laten werken. De ontwikkeling van de machines gaat steeds beter: we waren al vertrouwd met maaiers die op een app functioneerden, maar ook een uitrusting met een zonnepaneel is al mogelijk.’’ Milati Grass Machines, dat ook grasmaaiers, kooimaaiers, cirkelmaaiers,  kalkwagens, bladblazers, bosmaaiers, houtklovers, houtversnipperaars, transportkarren en kettingzagen kan leveren, blijft zo hét adres voor de passende machine.

Bron: https://voetbaljournaal.com/kranten/drechtsteden-kranten/