FC Twente is dit seizoen winnaar van de VVCS Veldencompetitie voor teams in de Keuken Kampioen Divisie. Het veld van de Twentse club is door aanvoerders als beste beoordeeld. Wij feliciteren Henry de Weert, groundsman van FC Twente, met deze fantastische prijs! Bij Milati Grass Machines weten we als geen ander wat een prestatie het is om de speelvelden van een sportclub zo goed mogelijk te krijgen voor wedstrijden én er mooi uit te laten zien.

  • Vorig jaar ging Henry samen met Arjen en drie anderen op trip naar Engeland. Wij interviewden hem en de andere mannen die vanuit hun professie veel met groen en grasmatten bezig zijn. De interviews kun je hier teruglezen (Henry is de tweede geïnterviewde).

Na 19 thuiswedstrijden heeft het veld van FC Twente een gemiddeld cijfer van 4,37 op een schaal van 1 tot 5. Dat is aanzienlijk hoger dan de andere clubs. NEC en Go Ahead Eagles sluiten de veldencompetitie af op een gedeelde tweede plaats: beide clubs hebben een gemiddelde score van 3,89. Daarna volgen Jong Ajax (3,39), Jong Utrecht (3,22) en de nieuwe grasmatten van Almere City (3,21) en FC Dordrecht (3,05). 

FC Twente wint veldencompetitie eerste divisie

Jong AZ heeft het best beoordeelde kunstgrasveld in de Keuken Kampioen Divisie met het cijfer 3,05. Sparta (2,74) en Roda JC (2,47) maken de top drie voor kunstgrasvelden compleet. Daarna volgen de overige clubs met kunstgras. Het kunstgras van FC Den Bosch krijgt het laagste cijfer: met 1,32 zijn zij hekkensluiter in de eindstand. 

Bekijk de volledige ranglijst met alle scores op VVCS.nl