Deze GPS-gestuurde onkruidverwijderaar heet: Violette. Wij van Milati zijn exclusief importeur voor Nederland en België.

De Violette lokaliseert het onkruid en verwijdert het nauwkeurig op een mechanische manier. Doordat de machine het onkruid volledig van wortel tot blad verwijdert, zal het terugkomen van het onkruid langer duren. De bediening van de Violette is zeer gemakkelijk. De robot registreert de omtrek van het te bewerken gebied draadloos zónder externe hulp.

Klik op de afbeeldingen om ze te vergroten

De software van de Violette kan de bladeren van het onkruid in dicht gras identificeren. Zo heeft zijn extractiekop een nauwkeurigheid van 1 cm2 en ontwortelt het onkruid binnen een diameter van 40 cm. Het doel is immers om de wortel van het onkruid te verwijderen. De verwijderingssnelheid is 6 onkruidplanten per minuut. Dit betekent dat de machine een voetbalveld of een rugbyveld, ter grootte van 7500 m2, onkruidvrij kan maken in 10 uur. Doordat de bestrijding op een duurzame manier gebeurt, kan de grasmat ook gemakkelijk voller worden door bijvoorbeeld door te zaaien. De kwaliteit van de sportvelden wordt hierdoor op een duurzame manier hersteld. 

De eerste Violette hebben we al aan een gemeente mogen leveren. De robot is te koop, maar ook te huur, bekijk voor meer specificaties de productpagina.

Productvideo
Arjen Spek, eigenaar van Milati Grass Machines, legt in onderstaande video uit hoe de Violette werkt.