Op donderdag 16 mei komt Milati Grass Machines uit Papendrecht een demonstratie geven met de Intelligent One op het voetbalveld van Voetbalvereniging Alblasserdam. De Intelligent One is de grootste revolutie in de geschiedenis van lijnmarkering. Uniek is dat bij deze demonstratie de ingenieur van deze robot, Stefan Thilemann uit Denemarken, ook aanwezig is. In de zomer van 2018 was de Intelligent One ook al te zien in De Wereld Draait Door.  Daar brachten ze een ode aan Johan Cruijf door de afbeelding van deze legendarische voetballer op het veld te plaatsen met deze belijningsrobot.

Demo Intelligent One door Milati bij v.v. Alblasserdam

Intelligent One
Intelligent One is ‘s werelds eerste robot die zelfstandig lijnmarkering op sportvelden uitvoert. Het levert tijd- en kostenbesparing op en vergroot tegelijkertijd de precisie en duurzaamheid.

De Intelligent One heeft patent op zelfstandig gestuurd belijnen. Jaren is gewerkt aan het perfectioneren van de robot. Het product wordt nu wereldwijd uitgezet en het Papendrechtse Milati Grass Machines is de enige dealer voor Nederland. Eigenaar Arjen Spek is bijzonder enthousiast over het product: ‘Een ongekend efficiënt, kostenbesparend en nauwkeurige belijner. Hierop zat de sportwereld echt te wachten.’

Volgens Spek zorgt de Intelligent One ervoor dat operators efficiënter kunnen werken. Wanneer de robot draait, kunnen zij andere taken uitvoeren. Zo voltooit de Intelligent One bijvoorbeeld de eerste markering van een heel voetbalveld in slechts 30 minuten! Dat bespaart tijd en maximaliseert de arbeidscapaciteit. Spek: ‘Door gebruik te maken van de robot kan dit zo’n 800 uur op jaarbasis schelen, zo is bij een Nederlandse profvoetbalclub uitgerekend. Die tijdsbesparing scheelt in vrijwilligers die clubs toch al te kort komen. Onder andere daarom is dit product een uitkomst voor clubs & jeugdorganisaties, gemeentelijke parken & recreatieafdelingen, aannemers, privéscholen, schoolwijken, universiteiten, professionele sportteams en sportlocaties.

Het vergroot bovendien de precisie en duurzaamheid van natuurgras- of kunstgrasvelden.’

Ook voor kleinere budgets
De Intelligent One is niet alleen geschikt voor voetbalvelden. De robot belijnt moeiteloos de velden van onder andere Amerikaans voetbal, lacrosse (hoofdklasse, heren en dames), honkbal, softbal, rounders, rugby league, rugby union, gaelic football en atletiekbanen.

Het belijnen kan doorlopend worden gedaan, maar er kan ook worden gekozen voor het maken van een zogenaamde blauwdruk. Spek ziet daarin kansen voor kleinere clubs voor wie de aanschaf van de robot niet direct in het budget past: ‘Het is mogelijk om tweemaal per jaar een ontwerp te laten maken op het veld. De lijnen kunnen vervolgens met de handmachines worden bijgehouden. De machines kunnen via aannemers die bij Milati zijn aangesloten worden gehuurd voor gebruik.’

Lijnmarkering is de toekomst
‘Opnieuw markeren is nog nooit zo eenvoudig geweest’, weet Spek uit ervaring te vertellen. ‘De Intelligent One onthoudt alle coördinaten en levert iedere keer een uitstekend resultaat. De capaciteit van zowel de batterij als de middelen is volledig in balans. Er kunnen vier voetbalvelden worden gemarkeerd, voordat de gebruiker opnieuw moet bevoorraden en opladen.’

De Intelligent One is bestuurbaar via een Samsung Galaxy Active tablet die speciaal is behandeld tegen binnendringend stof en water waardoor het tijdens alle (weers-)omstandigheden te gebruiken is. ‘En met de intuïtieve bedieningselementen is de klus snel geklaard. Lijnmarkering is op deze manier de toekomst’, besluit Spek.

Grasmeesters
Naast de presentatie van Milati over de Intelligent One komt ook Hans Kok, adviseur bij Grasmeesters, een korte presentatie geven. Grasmeesters adviseert en begeleidt internationale (betaald)voetbalverenigingen en gemeentes op een manier die uniek is in de wereld van het sportveldenbeheer. Doel hiervan is het creëren van hoogwaardige natuurgrasvelden waarbij een financieel verantwoord beleid de basis is.

Ze geloven dat een hoogwaardig veld alleen gecreëerd kan worden wanneer de volledige organisatie zich daarvan bewust is. Daarom nemen ze alle facetten aangaande het veldbeheer in onze opdrachten mee.

Door deze gestroomlijnde aanpak ontzorgen zij opdrachtgevers en zijn ze in staat om velden naar een aantoonbaar hoger niveau te tillen binnen het gestelde budget. Ze werken onafhankelijk en zijn niet gebonden aan leveranciers en/of aannemers!

Meld je gratis aan voor deze demonstratie
Wil jij deze informatie middag en demonstratie ook bijwonen? Dat kan! Het programma start om 13.00 uur. Meld je aan via info@milati.nl en vermeld hierbij namens welke vereniging, aannemer of gemeente je aanwezig wilt zijn.

Video’s
De uitzending van De Wereld Draait Door waarin Arjen Spek te zien is met zijn lijnmarkeringsrobot, kun je hier terugvinden.

De ‘making-of’ van de video voor DWDD, bekijk je hieronder:

Ook RTV Rijnmond heeft een video gepubliceerd over de demonstratie van de Intelligent One: