De Schotse golfbaan St. Andrews slijpt zijn maaimessen sinds kort met twee nieuwe slijpbanken van Foley. St. Andrew heeft een Foley Company 653 Accu-Master Reel Grinder en een 673 Automatic Bedknife Grinder aangeschaft.

Lani Togi, werkplaats-manager op St. Andrews, vertelt op de website van Foley: “Als het om tijdwinst gaat, zijn de Foleys veel sneller dan alles wat we eerder hebben gebruikt. Eerdere slijpmachines waren behoorlijk arbeidsintensief, terwijl we dat nu niet meer hebben. Het team gebruikt ze graag, en als zij er blij mee zijn, maakt dat het zoveel gemakkelijker omdat ze het werk goed doen en wij de beste resultaten behalen.”

‘Kers op de taart’
De machines zijn geleverd door Prosport UK, de Britse dealer van Foley, maar met Nederlands tintje. Als vertegenwoordiger voor Foley in Europa was ook Arjen Spek, eigenaar van Milati Grass Machines, betrokken. “Het leuke hiervan is dat Greg van Foley Company en ik aanwezig waren tijdens de demonstratie, want ja het is uiteindelijk toch St. Andrews”, vertelt hij. “Als je dan een bevestiging van deze levering krijgt is dat toch wel de kers op de taart.”

Bron: Greenkeeper, auteur: Nino Stuivenberg.