Het onderhoud bij FC Utrecht wordt sinds seizoen 2018-2019  gedaan door J. de Ridder BV gevestigd in Soesterberg. Zij waren jaren geleden één van de eerste die ervoor kozen het stadion van FC Utrecht te maaien met accu stadion kooi maaiers.

Nu kiezen Fieldmanager Wim Leffelaar en zijn assistent Luuk van de Breemer voor de accu stadion maaiers van Allett uit de Evolution serie.

Mede vanwege de makkelijke bedienbaarheid van Evolution series, maar ook vanwege de uniformiteit en balans, vervangt De Ridder hun bestaande accu kooi maaiers met twee nieuwe Allett C 34 Evolutions accu kooi maaiers. Daarnaast vervangen zij ook hun bestaande Allett benzine cirkelmaaiers voor twee nieuwe Allett Uplift 86 Evolution stadion cirkelmaaiers.

Cees Pijl van Milati Grass Machines BV mocht alle vier de machines recentelijk aan Wim en Luuk overhandigen.

Het Milati team wenst de Ridder veel maai plezier.

Links staan 2 C34E en rechts staan 2 uplifts 86E

De Allett C-Range C34 Evolution (86 cm) is het grootste en electrisch aangedreven model in de C-Range van Allett. Daarnaast is de Allett C34E kooimaaier uitgerust met vier Li-Ion batterijen. Deze nieuwste Lithium Ion batterijtechnologie drijft de toekomst van maaisystemen aan voor sportstadions, oefenterreinen en prestigieuze gazons. Het C-serie systeem heeft een reeks verwisselbare cassettes om te verticuteren, harken, beluchten, borstelen en te maaien met sterke, duidelijke strepen en een onberispelijke snede. Stille werking, geen benzinebehoefte, minder dan een uur om batterijen op te laden en veel minder HAV’s (handarmvibratie) dragen bij tot een milieuvriendelijker product zonder uitstoot (zero emission).

Dit zijn allemaal voordelen die vooral worden erkend in gebruik in afgesloten stadions. Het 80V-systeem is krachtig genoeg om de vereiste prestaties te leveren, zelfs voor zo’n grote maaier, en voor het hele jaar door professioneel onderhoud van grasvelden en sportstadions waar meerdere taken nodig zijn.

De Allett Uplift 86E is een spannende toevoeging aan het Allett Evolution accu-aangedreven assortiment. De machine is ontworpen om snel en efficiënt te maaien en op te zuigen. En ook een sterk contrasterende striping te produceren met een zo groot mogelijk bedieningsgemak voor de gebruiker. Aangedreven door vier 82V Lithium Ion accu’s beschikt de Allett 86 Evolution over traploze variabele voorwaartse snelheden. Dit zorgt voor een comfortabele loopsnelheid. Waardoor de machine eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken is op sportvelden en aanverwante trainingsvelden.

De machine biedt een maaihoogte van 20-50 mm door middel van een centrale hoogteverstelling. Daarnaast  is het een groener en stiller alternatief om uw sportveld perfect gestreept en in perfecte staat te houden. De Allett 86 Evolution heeft contra-roterende hef-maaimessen en een brede doorvoer naar een efficiënte opvang. Hand-arm trillingsniveaus zijn laag waardoor een veilig, langdurig gebruik mogelijk is.

Verwisselbare accu’s kunnen ook worden gebruikt in de Allett C34 Evolution en andere accu-producten. De accu’s kunnen verbinding maken met een telefoon-app via Bluetooth, zodat de operator de levensduur van de accu’s, de temperatuur van de accu’s en zelfs de locatie van de accu’s kan controleren.