Vaak leveren wij onze producten persoonlijk af bij de professionals die bij ons bestellen. Zo komen we geregeld op bijzondere plekken, zoals onlangs bij het toonaangevende SGL (Stadium Grow Lighting B.V.) dat bekend is van hun groeilampen voor op sportvelden en stadions. Inmiddels hebben zij een indrukwekkende lijst van projecten op hun naam staan: meer dan 400 projecten voor 8 verschillende sporten in maar liefst 52 landen wereldwijd. Voor hun Research & Innovation Centre in hadden zij een kooimaaier nodig, en bestelden bij ons de Liberty 43. 

Het Research & Innovation Centre van SGL heeft zowel een binnen- als een buitenonderzoeksfaciliteit. Binnen de indoor faciliteit kunnen zij alle groeifactoren beheersen en daardoor alle mogelijke klimaten simuleren. Hier testen zij verschillende grassoorten in verschillende klimaten, om voor hun klanten wereldwijd de perfecte balans te kunnen vinden tussen licht (intensiteit en kleur) en temperatuur.

In de buitenfaciliteit creëren ze een stadionomgeving. Daar onderzoeken ze hoe het gras zich gedraagt ​​bij verschillende lichtbronnen en lichtintensiteiten, zowel voor de korte als voor de lange termijn. Daarnaast testen ze ook nieuw ontwikkelde technologie in het R&I Center. Voordat een product wordt uitgeprobeerd op sportfaciliteiten, worden zowel de technologie als de agronomische resultaten uitvoerig getest en beoordeeld.

Om het Research & Innovation Centre te kunnen maaien bestelden ze bij ons de Allett Liberty 43, een milieuvriendelijke elektrische kooimaaier die draadloos zijn werk doet. 

Wij wensen SGL veel plezier van de Liberty 43 kooimaaier.