Onze twee meest bekeken particulieren machines op onze website zijn de Allett Liberty 43 en de Allett Kensington, maar waarom is dit het geval? Ten eerste omdat dit de enige twee particulieren machines zijn waarin alle cassette systemen passen. De Allett cassette systemen veranderen uw gras echt in een prachtig gezond, groen gestreept gazon. In de onderstaande tekst wordt eerst informatie gegeven over de Allett Kensington en Allett Liberty 43. Daarna worden de voordelen van de Allett Liberty 43 ten opzichte van de Allett Kensington genoemd.

Allett Kensington

De Allett Kensington is onze zelf aangedreven op benzine catridge-machine. Deze zijn beschikbaar in 35, 43 of 51cm. Dit is onze premium verwisselbare patroonmachine, ontworpen voor enthousiaste particulieren die het beste uit hun gazon willen halen. De Allett Kensington is geschikt voor gazons van 400m2 en wordt standaard geleverd met een 6 blads snijcilinder. Het is ook mogelijk om er een 10 blads snijcilinder in de machine te doen hierdoor krijg je een nog zuiverdere snede. De maaihoogte varieert tussen 6-32mm. Indien u mooie strepen wilt adviseren wij u om tussen de 20-30mm te maaien. Bovendien is de voorrol van robuust staal en heeft een verstelbare grashark die er vlak voor zit. Dit zorgt ervoor dat u van die mooie strakke strepen krijgt. Wanneer u een andere cassette wilt gebruiken in uw Allett Kensington duurt dit maar 2 minuten.  

Allett Liberty

De Allett Liberty 43 is dezelfde soort machine als de Kensington 17 alleen is die aangedreven door een 40V lithium-ion batterij. Allett Mowers wilde als innovatief bedrijf ook een steentje om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Daarom hebben wij in de winter 2017 een elektrisch aangedreven machine uitgebracht: de Allett Liberty 35 en in 2018 de Allett Liberty 43.

De voordelen van de Allett Liberty 43 zijn: 

 • Lichtere machine, de Liberty 43 is 13 kilo lichter dan de Kensington 17 waardoor het gemakkelijker wordt om door de tuin te manoeuvreren of de trap op te lopen. 
 • Geen benzine opslag nodig of een trip naar het tankstation, u kunt gewoon de batterij gemakkelijk opladen na gebruik. 
 • Een volle batterij heeft een levensduur van ongeveer 40 minuten, hiermee kunt u gemakkelijk uw gazon bij uw huis mee maaien. Zo niet kunt u altijd een extra batterij aanschaffen 
 • Goedkoper in gebruik dan benzine, ongeveer 3 tot 5 euro per lading.
 • Ongeveer 1800 keer oplaadbaar tot dat die zijn capaciteit begint te verliezen. Zijn verlies in capaciteit is maar 5%
 • De Liberty 43 is enorm stil tijdens het maaien dit scheelt ook voor eventuele buren. 
 • De Liberty 43 is milieuvriendelijker er komen namelijk geen schadelijke stoffen vrij.
 • De huidige prijs is lager dan die van de Allett Kensington 17.
 • Alle cassette systemen kunnen in de Liberty 43 net zoals in de Kensington
 • U kunt de batterij van de Liberty gebruiken in andere tuingereedschap zoals heggenscharen en bladblazers. 
 • De Liberty 43 heeft 5 verschillende snelheden. 
 • Niet nodig om olie, bougies of luchtfilters te vervangen dus er is minder algemeen onderhoud nodig. U hoeft alleen het mes scherp te houden.
 • Om de machine aan te zetten hoeft u alleen maar op een knop te drukken, u hoeft dus niet meer aan een touw te trekken om de machine te starten. 

De Allett Liberty 43 heeft dus veel voordelen ten opzichte van de Allett Kensington

Beide machines zijn te zien op YouTube: