Prachtig weer voorspeld voor het Pinksterweekend en de versoepeling van enkele maatregelen vroeg wel om wat extra sturing in de diverse grote steden en dorpen met mooie recreatievelden. Wij brachten met de Turf Tank One (voorheen: Intelligent One) de cirkels aan en haalden daarmee het hele weekend het nieuws. In dit bericht een kleine compilatie van alle media berichten en video’s.

Zwijndrecht zet cirkels in het gras: ‘Een vriendelijk hulpmiddel om mensen afstand te laten houden’

De gemeente Zwijndrecht heeft ligweides van recreatiegebieden voorzien van cirkels. Die moeten inwoners helpen om anderhalve meter afstand te bewaren. ,,In de cirkels mogen mensen verblijven. Het is bedoeld als creatief en vriendelijk hulpmiddel.”

Milati Grass Machines: cirkels in het park social distancing
Milati Grass Machines

Den Haag volgt aanpak New York: Cirkels op het gras in Zuiderpark om afstand te houden

Na Rotterdam en Alphen aan den Rijn volgt Den Haag de aanpak van New York. Een robot heeft vrijdag grote witte cirkels geschilderd in het gras van het Zuiderpark. Parkbezoekers moeten bij het chillen plaats nemen in een cirkel. Die zorgt ervoor dat ze anderhalve meter afstand van anderen houden vanwege corona. 

Milati Grass Machines

Sociale afstand Droids!

Milati Grass Machines hebben hun robots ingezet om 1,5 meter sociale distantiëring cirkels te creëren om bezoekers te helpen veilig afstand van elkaar te houden op het Marineterrein in Amsterdam. Dankzij hun kleine groene WALL-E (zie time lapse hieronder) beginnen we te zien hoe een post-Corona park eruit ziet.

Milati Grass Machines