De Air2G2 is een zelfrijdende beluchter, made in the USA, die zuurstof naar de wortels van het gras brengt en doorstroming van lucht en water in de oppervlakte creëert zonder deze te beschadigen. Foley Company, oorspronkelijk bekend als producent van slijpbanken, heeft het Amerikaanse Air2G2 vorig jaar overgenomen. 

Enthousiast

Niet alleen wij, maar ook Jean Heybroek, partner in professionele onderhoudsmachines, is enthousiast. Al meer dan 100 jaar levert Jean Heybroek kwaliteitsmachines voor professioneel onderhoud in verschillende segmenten. Van maaimachines en transportmiddelen voor golfbanen, openbaar- en particulier groen, recreatie- en sportterreinen tot speciale reinigingsmachines voor professionele vloerreiniging in logistiek, groothandel en industrie. Bezoek hier de website van Jean Heybroek.

Onderdeel van de Foley-familie

Paul Rauker, de CEO van Foley Company, is blij met de overname van Air2G2: ‘Glen Black is een pionier en innovator op het gebied van luchtinjectie en bodemdecompactie-technologie. Glen en zijn team hebben toonaangevende oplossingen ontwikkeld waarmee op grasvelden over de hele wereld waterverbruik en -kosten verminderd kunnen worden door de wateropname te verhogen, wortelsystemen te versterken en de hardheid van het grasoppervlak te verminderen. Dit zijn slechts enkele van de geweldige oplossingen die ertoe hebben geleid dat we Air2G2 in de Foley Company-familie hebben opgenomen en we danken Glen voor deze kans.’

Greg Turner, Global Sales Director van Foley Company voegt toe: ‘Door samen te werken met Glen en Air2G2 kan Foley nu innovatieve oplossingen bieden voor zowel onder (Air2G2) als boven (Foley Grinders) het grasoppervlak.’

Air2G2 is in 2010 in Florida opgericht door Glen Black. Air2G2 is fabrikant van de Air2G2 336, Air2HP, Air2GO en Air2G2 436R. De Air2G2-machines worden wereldwijd ingezet in de sportgras-, gras- en recreatie- en golfsector. In Nederland is het aantal gebruikers van de Air2G2 beperkt, terwijl in het Verenigd Koninkrijk loopt de verkoop van Air2G2 wel storm en rijden honderden van deze machines rond.

Een technisch hoogstandje

De AIR 2G2 is een zelfrijdende beluchter met hydrostatische aandrijving die perslucht injecteert tot 18- of 30 cm diep. Lucht wordt horizontaal en verticaal geïnjecteerd over een oppervlakte van 1.5 m2 tot 30 cm diep.

De machine is zeer geschikt om in te zetten op golfbanen en sportvelden. Op golfbanen wordt de Air2G2 beluchter vooral gebruikt op de greens, terwijl op sportvelden meestal de doelgebieden belucht worden. Door lucht te injecteren wordt de grond als het ware opengebroken en dat betekent in de praktijk een veel betere beworteling. Daar komt bij dat de beluchter ook prima is te gebruiken tijdens nat weer.

De Air2G2 is voorzien van een Kohler 19 pk benzinemotor en wordt gestuurd door de handgreep naar voren of naar achteren te bewegen. Met Ingersoll Rand compressor. Alle processen worden automatisch gecontroleerd door een druk op de knop. Door het lage gewicht heeft de Air2G2 een relatief lage bodemdruk, ondanks de werkbreedte van 180 cm.

Milati Air2G2 zelfrijdende beluchter Foley

Interesse?

Arjen Spek van Milati is sales representative van Foley voor Europa, Midden- Oosten en Rusland. Voor deze nieuwe lijn neemt Arjen de sales representative op zich voor alle Scandinavische landen, Denemarken, Tjechië, Benelux, Spanje en Turkije. Bij interesse in Air2G2 kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 31 (0)78 6415654.